Buffalo Tavuk Kanatları (30 – 40 Adet)
Malzemeler- 30 - 40 Adet Tavuk Kanat
- 250 gr. Frank’s Orijinal Acı Sos (Tecihen Extra Acı Sos da kullanılabilir)
- 150 gr. Tereyağ
- 1 Yemek kaşığı French’s Worcestershire Sos
Buffalo tavuk kanatları , Frank ve Teressa’nın Anchor bar’ında, 1964 yılında Teressa Bellissimo tarafından yaratıldı.
Bir çok farklı hikayesi olmasına rağmen, en bilinen ve kabul edilen hikaye, gec saatte bara gelen oğlu ve arkadaşlarını doyurmak için dolaptaki tavuk kanatlarını kızartarak Frank’s acı sos ve tere yağ ile karıştırması sonucu meşhur Buffalo Tavuk kanatlarının doğduğu yönünde. Daha önceden tavuk kanatlarının sadece çorba yapımında kullanıldığı hatta pek tüketilmediğini kabul edersek, bugünkü tavuk kanadı tüketimi göz önüne alındığında aslında ne kadar önemli bir buluş ve tarif olduğunu söylemek haksızlık olmayacaktır. Geleneksel olarak Küflü Peynir sosu, kereviz sapı ve havuç ile servis edilen bu bar yiyeceği tüm dünyada keyifle tüketilmektedir.
Ve evet, orijinal ve yıllarca gizli olan reçetesinin baş rol oyuncusu Frank’s Cayenne Acı Sos!