Gyoza
Gyoza, geleneksel olarak kıyma ve sebzeler ile doldurulan Asya türü mantılardır. Aslında Çin mutfağına ait olan bu lezzet (Çin versiyonu Jiaozi) Japonlar tarafından çok sevilmiş ve sahiplenilmiştir. Japonca da Çin karakteri kullanılarak yazılır ancak Japon telaffuzu ile okunur. Bu, Japon mutfağından çıkmadığının en önemli işareti sayılabilir.
Çin ve Japon versiyonlarındaki en büyük fark Gyoza’da Jiaozi’ye nazaran çok daha belirgin olan sarımsak aroması kabul edilebilir. Haşlama, derin yağda ve tavada kızartma olarak pişirilebilir. Ancak en ünlü ve tercih edilen şekli tavada çıtırlaştırılıp buharda pişirilen şeklidir (Yaki-Gyoza).
Malzemeler:
- 30 - 40 adet Gyoza Hamuru - Pod Sticker
- 200 gr. lahana
- 200 gr. dana kıyma
- 30 gr. ince doğranmış taze soğan
- 30 gr. ince doğranmış taze sarımsak
- 15 gr. rendelenmiş taze zencefil
- 1 çay kaşığı Amoy Susam Yağı
- Tuz
- Toz beyaz biber
- 1 çorba kaşığı mısır nişastası
- 3 kaşık Amoy Soya Sosu
- 2 kaşık Amoy Pirinç Sirkesi