TARİFLER
TARİFLERİ < GERİ DÖN

Sebzeli Risotto

Malzemeler: 
• 200 gr Riso Gallo Arborio Pirinci
• 1 litre sebze suyu: (kereviz, havuç, soğan, pırasa, kabak, patates, maydanoz, fesleğen, 3 – 4 yemek kaşığı zeytinyağı ile hazırlanmış)
• 50 gr rendelenmiş parmesan
• 400 gr bahar sebzeleri: taze bezelye, iç bakla, kuşkonmaz, pırasa, yeşil fasulye, ufak kabak çiçeğiyle birlikte 
• Zeytinyağı • 200 gr Riso Gallo Arborio Pirinci
• 1 litre sebze suyu: (kereviz, havuç, soğan, pırasa, kabak, patates, maydanoz, fesleğen, 3 – 4 yemek kaşığı zeytinyağı ile hazırlanmış)
• 50 gr rendelenmiş parmesan
• 400 gr bahar sebzeleri: taze bezelye, iç bakla, kuşkonmaz, pırasa, yeşil fasulye, ufak kabak çiçeğiyle birlikte 
• Zeytinyağı

Yapılışı:
Doğranmış pırasaları tavada zeytinyağı ile yumuşayıncaya kadar sote edin. Soteleme işlemi tamamlandıktan sonra, 200 gr Riso Gallo Arborio Pirincini üzerine ilave edin ve pişirmeye devam edin. Bu arada daha önceden hazırlanmış sebze suyu karışımını yavaş yavaş pirince ekleyerek sürekli karıştırmaya devam edin. Küp şeklinde kesilmiş bütün sebzeleri ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Damak zevkinize göre tuz ve karabiber ilave edebilirsiniz. Risotto piştiğinde, pirinçler ‘al dente’ kıvamına gelince ocaktan alın ve üzerine rendelenmiş parmesan ekleyip karıştırın ve son olarak üzerine biraz zeytinyağı gezdirin. Sıcak olarak servis yapın.

Ürünler