TARİFLER
Risotto TARİFLERİ < GERİ DÖN

Kuşkonmazlı ve Enginar Kalpli Risotto (6 Kişilik)

Malzemeler:

- 300 gr. Riso Gallo Carnaroli veya Arborio pirinci
- 1 demet Dolco Gold Kuşkonmaz
- ¼ konserve Dolco Gold Enginar Kalbi
- ½ bardak parmesan peyniri
- 50 gr. bezelye
- 50 gr. tereyağı
- 1 adet ince doğranmış soğan
- 2 lt. sıcak sebze suyu

Yapılışı:

Kuşkonmazların odunsu saplarını kesip atın. Yarım demet kuşkonmazı tuzlu suda 3 dakika boyunca haşlayıp direkt buzlu suya alın. Geri kalan kuşkonmazları ufak ufak doğrayın. Soğanı çok ince kıyın. Enginar kalplerini 4’e bölün.

Sebze suyunu sıcak olarak kısık ateşte muhafaza edin. Kalın tabanlı bir tencerede soğanları 5-10 dakika boyunca kısık ateşte terletin
. Soğanların yumuşaması ancak renk almaması gerekiyor.

Sonra pirinç ve doğradığınız kuşkonmazları ekleyin. Her pirinç tanesinin soğan ve tenceredeki sıvılar ile karışmasını sağlayın. Tercihinize göre taze çekilmiş karabiber ekleyip karıştırın.

Enginar kalpleri ve bezelyeleri ekleyip karıştırın. Yaklaşık bir kepçe sebze suyu – pirinçlerin üzerini neredeyse kapatacak kadar- ekleyin, karıştırarak pirincin emmesini sağlayın. Sıvının çoğu (ancak tamamı değil), emildikten sonra bir kepçe daha ekleyin. Bu şekilde birer kepçe ekleyerek risottoyu dişe gelecek şekilde pişirin. Yaklaşık 15 dakika sürecektir. Risotto piştiğinde suyu tamamen çekmemesi, kremamsı bir dokuda olması gerekmektedir.

Soğuk küp kesilmiş tereyağı ve parmesanı ekleyip karıştırın. Daha yoğun ve kremamsı bir yapıya kavuşacaktır.

Kapağı kapalı şekilde 1-2 dakika dinlendirin. Daha önceden haşladığımız bütün kuşkonmazlar ile tabaklayıp servis edin.

Ürünler